13 Temmuz 2010 Salı

GERÇEK BİR KOLEKTİF BİLİNCİN PARÇASIYIZ.


İnternet’te iletişim içinde olan bazı Yurttaşlarımız da, çeşitli zamanlarda, sanal dünyada sanal yaşayan ve düşünen, aslında hayata hiç bir katkısı olmayan ruhlar olduğumuz gibi bir algılama oluştuğunu izledim. Bunun bir yanılgı olduğunu belirtmek isterim, çünkü bilinçli kişilerin ürettiği hiçbir şey sanal değildir.


Sanal Dünya denilen internet ortamı aslında elektronik bir ortamdır ve sadece Facebook un Dünyada 500.000.000, Türkiye de resmi olarak açıklanan 24. 800.000 üyesi vardır. İnternet mükemmel bir iletişim ortamı olduğu gibi bilimsel çalışmalara da açıktır ve herşey Dünyanın gözü önünde aleni yapılmaktadır.


İnternet ise Deniz Deryadır BM ye bağlı Uluslar arası Telekomünikasyon Birliği ( UTB ) Başkanı HAMADUN TOURE 2011 başında cep telefonu abonesi sayısının 5.000.000.000, internet kullanıcısı sayısının da 2.000.000.000 geçtiğini kaydetmiş.


İletişim örgütünün başkanı TOURE, 2015 yılında dünya nüfusunun en az yarısının geniş bant internete erişimi bulunmasının beklendiğini açıklamış. Bu açıklamalar çok ciddi bir gelişime işaret etmektedir ve bunun iletişimde nasıl bir potansiyel yaratacağı ortadadır.


Bu ortamdaki hiç bir şey sanal olmadığı gibi, hepimiz birbirini kazıklamayı aklından bile geçirmeyen, dürüstçe gerçekliği algılayıp bilgiyle donanarak gönülden gönül e bağlanan, eldeki bilgiyi doyasıya paylaşan ve hak gözeten kolektif bir bilincin parçalarıyız.


Önemli olan, mümkün olabildiğince çok insanın bu kolektif bilince ulaşabilmesi ve iletişim içindeki sağ duyu sahibi herkesin, tüm kapasitesi ile haksızlık ve kötülüğe karşı zamanında ortak tepki verebilmesidir.


Bu Ufka ulaşmak çok zordur ama kötülerin sahtekârlıkları yüzünden çok zordur. Aslında bu yönde var olabilmek için sadece tam bir arınma, samimiyet ve doğruluk gerekmektedir.


Emperyalistler ve işbirlikçilerinin uzun süredir Türkiye’de çevirdiği dolaplar bellidir. Lütfen hiç kimse pasif düşüncelere kapılıp gevşemesin, çünkü bilindiği gibi herkesin nesillerinin kaderini belirleyecek olan önemli bir dönüm noktasındayız.


Bir sürü sahtekarın milleti uyutmak için uydurduğu palavralar, yandaş Televizyonlardan senelerdir Milletin beynine boca edilmektedir. İhanetin kol gezdiği ve belli çevrelerin bu tarz bin bir faaliyet içinde olduğu böyle bir zamanda bilinçlenme en önemli konudur. Uluslararası ilişkileri takip edip her ayrıntıyı inceleyerek uyanık olmak zorundayız.


Sahtekarlıklara karşı en önemli önlem bilinçlenme ve bilinçlendirmedir, çünkü bilinçli duyarlı ve cesur Yurttaş sahtekârlığa ve haksızlıklara izin vermeyecektir. Bu bilinç ve onurlu duruş kazanıldığı zaman zaten senelerce uyutulan ve uyuşan kişi olup biteni sorgulayacak ve gerçek Dünya da dürüstçe var olacaktır.


Doğruluğun kol gezdiği yerde sahtekârlar barınamaz, en büyük gücümüz birliğimiz ve bilgi, elimizdeki sineklik oylarımızdır...


Yurtsever Yurttaş



http://www.facebook.com/profile.php?id=100000163868223#!/video/video.php?v=144887322193396&ref=mf






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder