8 Mart 2008 Cumartesi

STRATEJİK ORTAĞIMIZIN İSTİHBARAT DESTEĞİ! ŞEMDİN SAKIK TAN DİNLEYİNİZ...

















Emperyalistlerin, SANAL olarak yarattıkları, ''Barış' hasretiyle yanıp tutuşan Demokratik kamuoyu'' önünde, Yurtsever sivil ve asker çevreleri köşeye sıkıştırmak ve bu yolla Türkiye’yi kendi eksenlerinde kullanma çalışmalarının ne boyutta olduğunu biliyor muyuz acaba?


Ajitasyon, ayaklanma ve vs. işlerin neden ve nasıl yapıldığını anlamak için Şemdin Sakık ın sitesinde yayınladığı anılarından bir bölümünü aşağıda kaynak olarak bilginize sunuyorum. 


Bu yazıdaki bilgilerle bizlerin bilgileri birleştiğinde, bu çalışmaların önünün alınması için ne kadar   bilinçli olmak gerektiği ortaya çıkmaktadır. Bu yazı, Emperyalistler için insani değerlerin dışında neyin önemli olduğunu, ayrıca bu politika ve yöntemleri uygulayanların, ciddi klinik vaka olup olmadığı konusunda ciddi sorgulama gerektiğini ortaya çıkarmaktadır. 


Bu yazı, Türkün, Kürdün kaydetmesi gereken bir hatırattır. Aslı Şemdin Sakık'ın kendi adındaki sitesindedir, merak edenler bakabilir..

ŞÖYLE ANLATIYOR ŞEMDİN SAKIK;

2006 yılının Mart ayının ortalarıydı. Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a ani bir ziyarette bulundu. Ziyaret çok kısa sürdü.

Başbakan bu sürpriz konuğunu uğurladıktan hemen sonra dönemin genelkurmay başkanı Hilmi Özkök’ü başbakanlığa çağırdı. Bu görüşme de çok kısa sürdü. Görüşmenin hemen ardından savaş uçukları, Diyarbakır-Muş-Bingöl üçgenindeki kırsal arazide bulunan örgüt kampını bombaladılar.

Kampta bulunan 14 militan öldürüldü. Bu olayın, ABD’nin Türkiye’ye verdiği gerçek zamanlı ve görüntülü istihbarat sayesinde gerçekleştiğini söylemek için kâin olmaya gerek yoktur. Zira olayın hemen sonrasında, Amerikalılar Türkiye’ye istihbarat verdiklerini resmen açıkladılar.

Ama burada başka bir ilginç durum daha yaşandı. Olay üzerinden saatler geçmeden, öldürülen militanların kimlikleri ve öz geçmişleri örgüt sitelerinde yayınlandı. Sanki örgütün de böyle bir olaydan önceden haberi varmış gibi bir tablo ortaya çıktı.

Tabi ki öldürülen bu militanların çoğunun Diyarbakır nüfusuna kayıtlı oluşları, olayın dikkat çekenbaşka bir yönü oldu.

Cenazelerin büyük çoğunluğu Diyarbakır’a getirildi. Cenazeler törenle kaldırıldı. Cenaze töreni anında gösterilere dönüştü. Gösteriler ise üç güne yayılan küçük çaplı bir ayaklanmaya dönüştürüldü. Bu ayaklanmayı yönetenler son derece profesyonel taktikler uyguladılar.

Devlet güçleriyle halkı karşı karşıya getirmek, yüzlerce sivilin ölümünü sağlamak için ellerinden geleni yaptılar. Eğer o dönemde Efkan Ala isimli sağduyulu, akıllı, olgun bir insan Diyarbakır valisi olmasaydı, bu ayaklanmanın yüzlerce insanın canına mal olması içten değildi.

Neyse ki sağduyu galip geldi, Diyarbakır valisinin kendisini ortaya koyması sayesinde göstericilere müdahale sınırlı tutuldu. Amerika’nın Adana konsolosluğu bu olayların yoğun yaşandığı günlerde Diyarbakır’ı ziyaret etti.

Büyük Şehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’le yaptığı görüşmede, “biz arkanızdayız” açıklamasında bulundu. Böylece, Amerika’nın ne Şen Yaylası’nda öldürülen on dört militan olayında, ne de üç gün süren Diyarbakır olaylarında masum olmadığını görmüş olduk.

Galiba Amerikalılar Türkiye’ye Allahın dağındaki bir grup militanın nasıl tesviye edeceğini, Kürtlere ise bu olaya nasıl tepki göstereceklerini söyledi. Tavşan kaç tazı tut, taktiği uyguladı. Şemdin Sakık

Yorum sizindir...



KISSADAN HİSSE;

Winston Churchill ve ABD için anlatılan eski bir hikâye var; Churchill e sormuşlar ABD doğru yolu bulur mu? diye. Bulur demiş ve eklemiş; ama o kadar yanlış yapar ki, yanlış biter de bir tek doğru kalırsa, mecburen o doğruyu bulur demiş.

Ben bunu, sadece ABD değil, Emperyalistler olarak değiştirmek isterim.

Saygılarımla
Yurtsever Yurttaş

3 yorum:

  1. Sakık dönmesi, bu kadar mantıklısın da neden binlerce Türkü suikastle öldürüp binlerce Türkü suikastle yaraladınız ve binlerce Türkü suikastle sakat bıraktınız.....
    Hapise düşünce beyninizde ne gibi anatomik değişiklikler oluyor da azılı katilken akılanıyorsunuz?
    Sana af mı çıkaralım romantik hisli katil...
    YA bir insan ancak bu kadar ikiyüzlü olur .. Biz Türkleri süper salak mı sanıyor bu terörist?... Ben de ata sözüyle cevap vereyim ... Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz... Usame bin ladin de Şemdin Sakık gibi hisli laflar ediyor.....

    YanıtlaSil
  2. Acımamız gerekmez bu adama ya da affetmemiz ama dikkate almamız gereken bir konu var. Sakık PKK ile ters düşünce infazdan kurtulmak için kendisi teslim oldu.

    PKK nın pisliklerini ilk ifşa edenlerden biri, bu yüzden gerçeklerin açıklanması açısından işe yarar bir pozisyonda. Suçları ortada ama çok bilgi var bu kişide

    Mutasyona uğrayıp kılık değiştiren PKK nın işine yarayacak yorumlardan kaçınalım. Bu konularda çok akıllı davranmak oyunlara gelmemek zorundayız.

    YanıtlaSil
  3. BURADA YORUMUM BİZİM AÇIMIZDAN,HEM POZİTİF HEM DE NEGATİF...Pozitif olabilir çünkü Şemdin sakık örgütle ters düşmüs ve bu yüzden kendini sağlama almak için bildikleririni açıklıyor olabilir...Negatif olabilir çünki bu adam örgüyün önde kilerinden.Böyle bir adam kolay çözülmez ve cephe değiştirmez.O zaman anlatıklarında bir plan gizli olabilir.

    Sadece doğru olan ABD nin yaptığıdır.ABD kendini hala süpergüç sanıyor.Bu yüzdende aklınca strateji uyguluyor.Ama çok aptalca ortaya koyuyor yaptıklarını.SIUL SORUN BİZDEKİ abd KÖLESİ YÖNETİM.abd Yİ HALA SÜPER GÜÇ SANIYOR.OYSAKİ SÜPER GÜÇ OLMA DÖNEMİ ASYA DA BAŞLADI BİLE.

    YanıtlaSil