8 Ocak 2010 Cuma

BİZİM SENELERDİR YAŞADIĞIMIZ KRİZLER VE ÇEKTİĞİMİZ SIKINTILARIN SEBEPLERİ AÇIKTIR


Değerli Yurttaşlarım, Yurdumuzda ve Dünyada olanlara arınmış bir gözle bakarsak anlaşılmayacak bir şey yoktur. Bizim senelerdir yaşadığımız krizler ve çektiğimiz sıkıntıların sebepleri açıktır, olup biten ortadadır.


Olan şudur, bizim işbirlikçiler Globalleşmeci ABD’nin arsız parasalcılığını bizim Millete senelerdir çağdaş oluşum diye yutturdu. Özelleştirme çağdaşlıktır ilerliyoruz falan filan derken bütün mallarımızı karambol de sattılar.


Bundan gelen parayla IMF borcunu ödüyoruz dediler 30.000.000.000 IMF borcunu 8.000.000.000 a düşürdüler, ama özel sektörü teşvik ettiler, özel sektör 130.000.000.000 dolar dış borç aldı, buna da DEVLETİ yani bizi kefil ettiler. Bu dış borç rakamlarının 500.000.000.000 dolarlara ulaştığı söyleniyor, aslını uzmanlar söylesin.


Bu paralarla düşük kur yüksek faiz sarması içinde Özel sektör bir kısmı ile iç borçlanma tahviline bir kısmı ile de büyük ihtimalle ABD Toksik varlıklarına yatırım yaptılar. Kriz patlayınca ellerinde şişti. Şimdi IMF den borç alıp yine bizi kefil etmeye çalışıyorlar.


Bir yandan da almayacağız almayız, biz IMF ye boyun eğmeyiz, eğmeyiz ama iş adamlarımız çok ısrar ediyor, alsak mı bari falan filan… Bunlar halkı uyutmayı iyi biliyorlar, IMF den bu parayı alacaklar bizi de kefil edecekler, bu palavralar ortadadır.


Şu meşhur sıcak paranın da bizi soymaya devam edeceği kesindir. Küçük yatırımcıda bu büyük sıcak paraların peşinde ne otlarım diye buna çanak tutuyor. Sıcak para bir büyük alım yapıyor fiyat tavan yapıyor, küçük yatırımcı da hebele hebele bu yükselen değere koşuyor.


Büyük para bir satıyor fiyat aşağı düşüyor, küçük otlakçı da satmaya başlıyor değerler dibe vuruyor. Yükseldiğinde satma işlemine Kar realize etme diyorlar, kar realize oldumu dışarı çıkıyor yada sıcak paranın üstüne katlanıyor ama sonunda hep kaçıyor.


Tabii üretim düşük, osman Altuğ hocanın söylediği gibi üç kağıt arasında git gel. Bu arada İhracat yeterli değil, ithalat gümrük birliği avantajı ile koyver gitsin. Petrol Kaynak dağ taş kaynıyor bunlar bizi olmadığına inandırmak, birileriyle üstüne oturmak için bin takla atıyor.


Bunlar bilinçli yurttaş istemiyor, ucuza çalışan köleler ve aptal tüketici yaratma peşindeler. Bunların araştırılması, anlaşılması ve bilinmesi şarttır, Milletin kesinlikle uyanması gerekiyor. Geçmişte oylarını satanlar hatta önümüzdeki seçimlerde bunlara oy vermeyi düşüenler bile vatan hainidir.


Bunlardan daha önemlisi, diğerlerini bir yana bırakırsak, Sağlık sistemi , Sağlık sigortası, Emeklilik, Eğitim, gizli, gizli hazmettirilerek özelleştirme yolunda. Bu Millet bunları acilen anlamak zorundadır, yoksa hiçbir güvencesi kalmayacak ve ne kaynaktan geldiği kimin yönettiği belirsiz sermayelerin kölesi haline gelecektir.


Saygılarımla

Yurtsever Yurttaş

1 yorum:

  1. Bütçenin nasıl kemirildiği meselesini unutmuşum.

    YanıtlaSil