30 Mayıs 2009 Cumartesi

ATATÜRK’ÜN YILLAR ÖNCE SÖYLEDİKLERİ, 21. YÜZYILDA UFKUMUZU AÇIYOR!



ABD eski Başkanı Bill Clinton ve Almanya eski Başbakanı Gerhard Schroeder gibi siyasetçilere yön veren, Tony Blair’in danışmanı İngiliz sosyolog Lord Anthony Giddens; "Atatürk’ün yıllar önce söyledikleri, 21. yüzyılda bizim ufkumuzu açıyor" demiş.

Hayret ki ne hayret, hangi dağda kurt ölmüş…

Bu arada belirtelim Anthony Giddens ünlü bir sosyologdur, "Tarihsel Materyalizmin Çağdaş Eleştirisi" Siyaset, Sosyoloji ve Toplumsal Teori’’ vs. gibi birçok eseri var. Söylediklerini önemsemek ve faydalanmak istediğim bir kişi ama yönü belli.

Ünlü sosyolog Lord Anthony Giddens şöyle devam etmiş:

‘’Türkiye’nin pozisyonu artık daha önemli, Stratejik anlamda Türkiye dünyanın göbeğine oturmuş durumda. Türkiye’nin, yenidünya düzeninde müthiş bir çıkışı var. Obama Türkiye’de muazzam bir konuşma yaptı, Bush bir milyon yıl iktidar olsaydı böyle konuşma olmazdı" demiş.

Bence Tony Blair in ortakçısı olduğu Bush u eklemekle aba altından sopa göstermiş, bunun kıymetini bilin demeye getiriyor...

Sayın, Giddens, Atatürk’ün; "Şiddete başvurarak ve kılıç kuşanarak zafer kazanmaya çalışanlar eninde sonunda düşünce ve ekonomik gelişmeyle kuşatanlara mağlup olacaktır" sözlerini de hatırlatmış...

Mustafa Kemalin ufkumuzu açan bir sürü sözü var ama böyle bir sözü var mıydı bilmem. Cahilliğimi bağışlayın ama ben hiç rastlamadım, belki yorum ve üslup değişik olduğu içindir.

Ayrıca hangi Düşünce ve Ekonomik gelişmeden bahsediyor ki bu sayın zat? Düşünce demekle ABD entrikalarını, AB ve Ermeni tezlerini, Ekonomik gelişme ile de, 1940’lardan beri işbirlikçileri ile bizi getirdikleri Batı bağımlı durum ve Monetarist ekolün Ülkemiz de ulaştığı yağmayı kastediyor herhalde. Hayret bir şey, çünkü o zamanlar fırsatçı savaş zenginlerinden alınan varlık vergisine bile bu kadar takan çevrelerin hamilerinden, bunları duymak şaşırtıcı.

ABD'nin dümen suyundaki Politikaları ortada olan Tony Blair’in danışmanı, İngiliz sosyolog Lord Anthony Giddens’in, Suudilerin hamisi İngilizlerin tarihi derinliğe sahip politikalarına hâkim olduğu belli. Bu zatın genel tavrına bakılırsa bizim hafızamızı sildiklerinden de emin, resmen bizi aptal yerine koyuyor.

TÜRKİYENİN BULUNDUĞU COĞRAFYANIN ÖNEMLİ OLDUĞU MALUM

Lord Anthony Giddens’in ‘’Türkiye’nin pozisyonu artık daha önemli, Stratejik anlamda Türkiye, dünyanın göbeğine oturmuş durumda.’’ sözleri, bana Atatürk’ün bu konulara ilişkin şu söylediklerini hatırlattı…

Mustafa Kemal, Türk Kurtuluş Savaşı'nın uluslararası boyutunu açıklarken şunları söylüyor;

"Türkiye, Doğu ve Batı Dünyası'nın sınırındaki coğrafi konumuyla ilginç bir rol oynuyor. Bu durum, bir yanı ile yararlı iken, diğer yandan tehlikelidir. Batı emperyalizminin Doğu'ya yayılmasını durdurabileceğimiz için, Özgürlük yolunda Türkiye'yi öncü olarak gören bütün Doğu halklarının sevgisini kazanmış bulunuyoruz.

Diğer yandan, bu durum bizim için tehlikelidir. Çünkü Doğu'ya yönelen saldırıların bütün ağırlığı, öncelikle bizim üzerimizde yoğunlaşmış bulunuyor. Türk halkı bu konumu ile gurur duymakta ve Doğu'ya karşı bu görevi yerine getirmekten mutlu olmaktadır.''

Evet, Sayın, Lord Anthony Giddens, "Atatürk’ün yıllar önce söyledikleri, 21. yüzyılda bizim ufkumuzu açıyor" demiş… Evet, görüldüğü gibi ufkumuzu açıyor ama o yönde değil…

Mustafa Kemal, bütün bu cephenin üstüne çullandığı Osmanlının içinde türlü sorunla uğraşmış, türlü cephede savaşmış, çeşitli bilimsel araştırmalara ve devrimlere öncülük yapmış biridir. Bunun yanında tüm Dünya Politikalarına hâkim, bilime meraklı bir Devlet adamı, güvenilir bir lider ve Dünyadaki belli başlı önemli devrimcilerden biridir.

Ayrıca bazı kendini bilmez üçkâğıtçı işbirlikçilerin, işlerine gelmediği için saldırdıkları gibi din düşmanı da değil, halkın içinden gelmiş ve halkla bütünleşmiş her konuda gerçekçi biridir.

EMPERYALİSTLERİN ÜÇKÂĞITLARINA KARNIMIZ TOKTUR.

Dünyadaki gelişmeleri takip eden değil, içinde yaşayan Mustafa Kemal’in, Emperyalistlerin üçkâğıtlarına karnı toktur ve Emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bıraktığı da kesindir.

Buna bağlı olarak bu beylerin bizi enayi yerine koymaktan vazgeçirilmesi de şarttır, çünkü bizimde bu üçkâğıtlara karnımız toktur.

Şu çok iyi bilinmelidir ki, değerli hocalarımız ve öldüre, öldüre bitiremedikleri aydınlarımız senelerdir hafızamızı canlı tutuyor. Hem onların, hem de insanlığın ortak ufkuna çalışan sağduyulu evrensel Bilim insanları ve Aydınları sayesinde hafızamız silinmemiştir.

Monarşilerden türeyen ekollere methiyeler düzen üçkâğıtçıların bütün hafıza silme ve çarpıtma çabalarına rağmen, tarihteki bütün insan hakları ihlallerini, yalan, sömürü, kıyım ve hırsızlıkları bilmekteyiz.

Biz sadece, insani talepleri olan Dünya insanlarını kötü göstererek çıkarını yürüten Emperyalistlerin tüm dünyadaki bu tip faaliyetlerinin bitmesini ve Mustafa Kemal'in‘’Yurtta sulh, Cihanda sulh’’ sözü ile anlam bulan, güzel bir gelecek istemekteyiz.

Saygılarımla
Yurtsever Yurttaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder