14 Aralık 2009 Pazartesi

DTP KAPATILDI, PEKİ AKP’NİN KAÇ KÜRT MİLLETVEKİLİ VAR?


DTP’nin kapatıldığına sevinen yurttaşlarım, AKP’nin kaç KÜRT Milletvekili olduğunu biliyor musunuz? DTP’nin Meclisteki Milletvekili sayısı sadece 20 kişi. AKP'li Kürt kökenli Milletvekili sayısı ise 78... AKP'nin bu milletvekilleri, birkaç kişi dışında konuşmuyor ve “ görüntü” vermekten uzak duruyor. Ama PKK ve DTP’liler, sanki bütün Kürtlerin tek temsilcisiymiş gibi davranıyorlar.


Bu sıralarda, ABD ye yapışık ve kendini bu bölge seçmenine dayayan ama kendini Sol olarak sunan, garip bir ''Sol'' Partinin de kurulma çalışması var. Bu arada, Osman Öcalan da ilerde bu bölgeye bakan ama Muhafazakâr olan bir ''kitle partisi'' kurmaktan bahsediyor. Görünüşe göre, bunların büyük ağabeyleri gibi çok uzak görüşlü oldukları kesin...


Yani yaratılan bu patırtıya bakılırsa, tam evlere şenlik bir SOROSvari Demokratikleşme süreci yaşadığımız kesindir. Bu kadar usta orta oyuncusunu kırk yıl arasak böyle bir arada bulamazdık ve biz biliyoruz ki, bunu kesinlikle ''velinimetimiz'' ABD ye borçluyuz.

Evet, DTP’nin meclisteki Milletvekili sayısı sadece 20 kişi. Buna rağmen, DTP ve PKK öyle gürültü yapıyorlar ki, bütün dikkatler onlara kayıyor. Bunun kasıtlı olup olmadığı konusunda şüphelerim var. Peki, hal buyken, Partilerinin kapatılmasından AKP’yi suçlayan DTP’liler, niye bunu dillendirmiyor? Ya da Kürtler bu kadar eziliyorda bütünlük içinde hak talebinde bulunuyorlarsa, AKP’nin bu Kürt Milletvekilleri niye DTP ile beraber değil ve bu kadar suskun?


Kürtler böyle Milletvekili olup, bu kadar keyfi bir yönetim yürütebiliyorsa bu nasıl bir ezilmedir ve daha na hak talebi olabilir? Bu kişilerin, AKP ile olan birlikteliklerinden beklentileri nedir? AKP ile bir olurda DTP ve PKK'ya zıt giderlerse APO bunları yaşatırmı? Bu işin içinde kesnlikle başka işler var.


AB ye mavi boncuk veren AKP, esas olarak ABD ile canciğer kuzu sarması durumdadır. ABD'nin burada yerleşmesini sağlayan AKP, aslında bu Milletvekilleri ile beraber, Doğu ve Güneydoğu’dan, dahası kuzey ırak, BOP ve Afrika’dan çok şey bekliyor. Arkada izleyen büyük Ağabey de, el altından oluşturduğu bu cepheye çok destek veriyor. Tabii Emperyalist cephenin hedefinin, Hazar çevresi, Orta Doğu ve Kuzey afrika enerji kaynakları olduğunu artık hepimiz biliyoruz.


Birde, bu orta oyununu Medya da halka pazarlayan laf ebesi çok bilenler kadrosu var. Haydi buyurun Ülkemiz panayırında tertiplenen kapsamlı bir orta oyununa, adı da ‘’Sabah akşam büyüklere masallar, kırk haramiler Halkın mallarını nasıl araklar.


Saygılarımla

Yurtsever Yurttaş


1 yorum:

  1. aynen katılmakla beraber , gerçeği saklayanlarının ve görmeyenlerin gözüne sokmak siyorum..
    baki selam..

    YanıtlaSil