3 Aralık 2009 Perşembe

MUSTAFA KEMALİN ÖNERDİĞİ MÜSPET İLİM YOLUNDA EL ELE YÜRÜMEK DİLEĞİYLE!


Değerli yurttaşlarım, okuma, araştırma, yazma yoluyla sağlayacağımız getirim konusunda genel olarak bir şey söylemek isterim. Her birimiz, hayat kesitimizde edindiğimiz birikim seviyesinde neysek oyuz. Buna bağlı olarak, hepimiz çaba gösterdiğimiz ölçüde sürekli gelişmek durumundayız.

Hiçbir insan, bulunduğu yeri tam olarak yeterli göremez ve kişilikten kaçış gereğince de gelişmek zorundadır. Bunu tembellikten yapmaz
yada imkan bulamadığı için yapamazsa, kendini yeterli hissedemez. Bu fikirsel gelişim yolu, isteyerek, bilerek ve azimle izlenirse, sanıldığı gibi yorucu ve sıkıntı verici değil, aksine çok da zevklidir aslında.

Çıkarcı zihniyetlerin Siyasi, Ekonomik amaçları ve nihai hedefleri bellidir. Bilindiği gibi, bunlara bağlı işbirlikçi Medyanın çizdiği bin bir hesaplı yolda, bir çok yurttaşımız zombi haline getirilmektedir..

Bunların bize sunduğu içi dışı boş işlerde tatmin aramak hiç bir işe yaramadığı gibi, bizi doğru bir geleceğe götürmeyeceği kesindir.
Dediğim gibi bu gelişim yol yorucu ve sıkıntı verici değil çok zevklidir, çünkü kendinin çevresinin ve gündemin farkına varan insan, kendini iyi hissedecektir...

Evet, Mustafa Kemalin önemle vurguladığı ve bize önerdiği Müspet ilim yolu, hiç zor değildir aslında. Bu yol, iliklerimize işleyen bir gerçeklik doğrultusunda izlenirse, insanda çok güvenilir, sağlam ve sarsılmaz bir yapı oluşturur.


Herkesin, kendilerine saygı duymalarını sağlayacak tek yolun bu olduğunun farkına varması şarttır...
Her türlü çıkarcılığın ve sahtekarlığın dışında gelişen böyle bir bireysel gelişim süreci, sosyal sermayeyi de olumlu etkileyecekdir.

Evet, tatmini ve huzurlu bir geleceği kişisel gelişimin dışında başka yerlerde aramak çok sakıncalıdır. Hele, Medya Trilyoneri ya da çeşitli tuzu kuru sahtekârların iki dudağının arasında aramaya hiç gerek yoktur. Sadece sahtekârların yalan ve hurafelerini ayıklayıp, doğru bilgiye yönelmek yeterli olacaktır. Dikkat ediniz, Dünyadaki her şey her oluşum insan kaynaklıdır.

Bu gerçek, bütün vatandaşlarımıza olduğu gibi, özellikle gençlerimize duyurulur. Ayrıca bu yol ilk okumalardan sonra farkına varılacağı gibi, çok zevklidir de aslında.
Herkesin, bilhassa uykuda olanların, bu yolun ışığa baktığını farketmesi gerekir.

Yurttaşlarım bizim gibi gelişmekte olan bölgelerde bilinçlendirme faaliyetlerinin önemi büyüktür.
Lütfen bu işi görev edininiz ve sakın çabanızı küçümsemeyiniz, çünkü netice vermektedir. Mustafa Kemalin attığı temel çok güçlü bir potansiyel olarak beklemektedir ve çabanız cılız kalmamakta ve buna eklenmektedir.

Saygılarımla
Yurtsever Yurttaş


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder