27 Kasım 2009 Cuma

EMPERYALİZM, KADDAFİ, POSEIDON ve BİZ!


Değerli Yurttaşlar, Atlantik ötesi Think Thank lardan yeni bir takım esintiler var gibi. Ortaya çıkan belirtilere bakarsak, şu sıralarda bazı çevrelerce uygulamaya konulmaya başlayan Halkla ilişkiler faaliyetleri ile Malum çevreleri Antiemperyalist göstermeye çalışıyor birileri. Emperyalistler çıkarlarının yürümediğini, yürüttükleri faaliyetlerin bizlerce deşifre edilmesi ile halkın uyandığını ve bu gelişimin işlerini bozduğunu gördüler.

Dolayısı ile işbirlikçilerinin üzerlerinde yoğunlaşan Emperyalist işbirlikçiliği kanısını absorbe etmeye yönelik, uluslar arası düzeyde yeni bir halkla ilişkiler güncellemesi, uluslar arası enformasyon desteği ile yürütülmeye başlanmıştır. Bu çevrelerin davranış ve söylemlerine, bunun yanında dış kaynaklı bazı haber ve açıklamalarla bütünleşen kapsamlı faaliyetlerine bakınız.


Aniden ortaya çıkan ABD ye kenetli bazı odaklarla sürtüşmeler dikkat çekicidir. El Beşirin yerini alan ani Kaddafi sevgisi gibi gelişmeleri de inceleyince, bu sanal Antiemperyalist havayı yaratmaya çalıştıklarını fark edeceksiniz. Acaba uzun süredir yürütülen, ABD ve otlakçısı emperyalistlere endeksli politikaların yönü ile Kaddafi’nin başını çektiği Afrika birliğinin çıkarlarının yönü arasında nasıl bir paralellik kurulabilir?


Hani bir fıkra vardır; iki Grek balığa çıkmış, tam balıkları çekmişler kayığa, fırtına kopmuş. Greklerden biri; Yüce POSEIDON fırtınayı durdurup bizi karaya çıkarırsan sana bir kasa balık vereceğim demiş. Fırtına daha bir azmış, bir kasa, iki kasa derken, Adam; Yüce POSEIDON fırtınayı durdurup bizi karaya çıkarırsan sana 20 kasa balık vereceğim deyince, arkadaşı; Ne yapıyorsun yahu bize balık kalmadı diye bağırmış, diğeri kulağına eğilip; Kandırıyorum arkadaş çaktırma kandırıyorum, hele bir çıkalım karaya demiş...
Sizce bunu yapabilirler mi ABD ye?

Bu çevreler ya bizi kandırıyorlar, ya Emperyalistleri ama Emperyalistlerin gücü ve çıkarlarındaki paralellik dâhil bütün belirtileri değerlendirince, bir Başka görülüyor Dünya. Hele malum çevrelerin yandaşı olan şirketlerin Emperyalistlere ne derece kenetlendiğini, ya da uluslar arası anlaşmalarda, ense kökünde duran Emperyalistler önünde atılan imzaları görünce ne düşünebilir insan?


Dahası, birlikte yapılan açıklamalar, destek vaatleri ve demeçleri, sıkça yapılan seyahatlerde çekilen mutlu fotoğraflar göz önüne alınırsa, uyutulanın biz olduğumuz daha bir açık görülüyor. Yurttaşlarım, benden duymamış olun ve iyi bakın, inceleyin, doğruyu kendiniz görün, takdir sizindir.


Saygılarımla

Yurtsever Yurttaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder