22 Kasım 2009 Pazar

MEDAI İFTAHARIMIZ OSMANLI, ERMENİLER VE TÜRKLER.


Son zamanlarda iyice açılan saçılan Türk ve Osmanlı Tarihi konusu Emperyalistler tarafından iyi bilinmekte, fakat bizim kafamızda bir türlü tam netleşememektedir. Buna bağlı olarak da bu konu malum çevrelerce istismar edilmekte, Neo Osmanlı konusu gibi ne idüğü belirsiz fikirler, senelerdir sinsi, sinsi kafalarımıza yerleştirilmektedir.

Osmanlının Türk olduğu iddia edilmekte ve bu iddia geniş kapsamlı çabalarla ve ısrarla hazmettirilmek istenmektedir bize. Hâlbuki Osmanlı çıkışı hariç Türk olmadığı gibi, Türklük gibi bir kaygısı da yoktur ve Emperyalisttir. Toplum yapısı ise, devşirmenin devlet politikası olduğu ve çok Etnisite içeren, uyrukluk temelinde bir birliktelik içerir.

Ayrıca Osmanlı Anadolu’daki Türk Devletlerini çeşitli yöntemlerle ezmiş ve yutmuştur. Buna bağlı olarak, Osmanlıda Türkler, her zaman zorunlu olarak vergi ve Asker veren tebaa olmuştur ve hak talebi ile baş kaldırınca da zalimce ezilmişlerdir. Oğuzların Alevi olmasında diğer etkenlerin yanı sıra bu bağlamda ki olguların da büyük etkisi vardır.

Hepimiz biliyoruz ki Türkler Osmanlının son dönemlerinde güç kazanmıştır. İki de bir temcit pilavı gibi İttihat ve Terakkiyi suçlayıp karalamalarının altında da bu yatmaktadır. Devamlı, şanlı tarih, Şanlı Tarih diye Osmanlıyı öne sürenler, aslında Türklüğü Homojen hale getirip, yeşil kuşak politikalarına uyumlu hale getirmek isteyen çevrelerdir.

Ayrıca hep 1000 yıllık tarihimiz diye bahsedildiğini duymuşsunuzdur, halbuki kayıtlı Yürk tarihi yaklaşık 6000 yıla dayanır. Peki bu 1000 yıl nedir? Bu Türklerin islamiyeti kabul tarihidir. Bazı çevreler bundan öncesini saymaz ve Türk Tarihini İslamiyetin kabulü ile sınırlar. Şu ağzı salyalı bedevi araplarda devamlı hava atar, siz 1000 yıllık Müslümansınız, biz 1500 yıllık müslümanız diye, neyse bunu sonra iyice açarız....

Bilindiği gibi Osmanlının çöküşü ile birlikte, o zamanki akımlarla etkileşerek gerçek onurlu Türk Devrimi, Mustafa Kemal önderliğinde yapılmıştır. Ancak bu şekilde çağdaş genç Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlının cürufundan kurtulup, Dünya daki onurlu çizgisini yakalayabilmiştır, tabii Mustafa Kemal in ölümünden sonraki süreç malumdur.

Bu konu son derece ilginçtir, ünlü tarihçilerin aktardıklarına göre, Çeşitli Padişahların Anneleri de Türklükle uzaktan yakından alakası olmadığı gibi, Gayrı Müslim dir. Buna bağlı olarak Osmanlının Türklüğü hem genetik hem de Kültürel açıdan tartışmalıdır..

SULTANLARIN BİR KISMININ ASILLARINA BİR BAKALIM!

NİLÜFER HATUN: Sultan Birinci Murad’ın annesi Rum asıllı “Horofira” iken, daha sonra “Nilüfer Hatun” adını almıştır…

GÜLÇİÇEK HATUN: Yıldırım Bayazid’in annesi Bulgar asıllı “Marya” iken, daha sonra“Gülçiçek Hatun” diye anılmıştır.

EMİNE HATUN: İkinci Murad’ın annesi, Emine Hatunun, kimi kaynaklarda Dulkadiroğulları Beyliği'nden Mehmed Bey'in kızı olduğu,
kimi kaynaklara göre de “Veronika” isimli bir Hıristiyan iken, daha sonra“Emine Hatun” adını aldığı aktarılmaktadır.

HÜMA HATUN: Fatih Sultan Mehmet’in annesi Sırp kralının kızı, “Mara Despina” iken, daha sonra “Hüma Hatun” olarak tarihe geçmiştir… Rum ya da İsfendiyar beyinin kızı olduğu gibi başka iddialarda vardır.

HAFSA SULTAN: Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Polonyalı “Helga” iken daha sonra “Hafsa Sultan” adını almıştır…

HÜRREM SULTAN: Sultan İkinci Selim’in annesi , “Hürrem Sultan” adını almıştır.
Rus uyruklu “Roza”, ya da Ukraynalı “Roxana”

NURBANU SULTAN: padişah II. Selim'in eşi ve III. Murat'ın annesi, ilk defa Valide Sultan unvanını alan kişidir.
Asıl adı, Cecilia Venier

PERTEVNİYAL VALİDE SULTAN: Osmanlı padişahı Abdülaziz'in annesi, Valide Sultan ve II. Mahmut'un eşidir. Romen asıllı ve asıl ismi Besime.

RABİA SERMİ SULTAN: Padişah I. Abdülhamit'in annesi ve Sultan III. Ahmet'in eşiydi. Fransız asıllı ve asıl ismi Ida.

SAFİYE SULTAN:
Osmanlı padişahı III. Mehmet 'in annesi, Valide Sultan ve III. Murat'ın eşidir.Venedik asıllı ve adı Sofia Baffo.

SALİHA DİLAŞUB SULTAN: Osmanlı İmparatorluğunun Valide Sultan'ı, padişah II. Süleyman'in annesi ve Sultan I. İbrahim'in eşiydi. Saliha Dilaşub Sultan Sırp asıllı ve asıl ismi Katrin.

SALİHA SEBKATİ: Valide Sultan Osmanlı padişahı I. Mahmut'un annesi, Valide Sultan ve Sultan II. Mustafa 'in eşiydi, Rum asıllı ve asıl ismi Aleksandra.

TURHAN HATİCE SULTAN:
Valide Sultan, Sultan I. İbrahim 'in eşi, Sultan IV. Mehmet 'in annesidir, Rumen asıllıydı ve asıl ismi Nadya.

ŞEHSUVAR VALİDE SULTAN: Osmanlı padişahı III. Osman’ın annesi, Valide Sultan ve Sultan II. Mustafa 'in eşiydi. Sırp asıllıydı ve asıl ismi Mari.

MÂH-FİRÛZE HADİCE SULTAN: Osmanlı padişahı II. Osman'ın annesi, Valide Sultan ve Sultan I. Ahmet 'in eşidir. Sırp asıllıdır ve asıl ismi Evdoksiya.


MİHRİŞAH (MİHRİMAH) SULTAN:
Osmanlı padişahı III. Mustafa'nın annesi ve Sultan III. Ahmet 'ın eşiydi. Mihrişah Sultan Fransız asıllıydı ve asıl ismi Janet.

Evet, işte böyle vs. vs. vs. bu liste daha uzuyor… Türkleri arayan Milliyetçi arkadaşların daha çok Anadolu içlerine bakmalarını tavsiye ederim.

TÜRK NİTELEME ÇABASININ ALTINDAKİ GERÇEK NEDİR?

Bence Osmanlıyı Türk niteleme çabasının altında, Soykırım masalları dâhil her türlü melanet ve geçmişe yönelik bütün borçları Türklerin üstüne yıkma amacı taşımaktadır. Hocalarımıza çağrıdır, lütfen bu konulara çok yönlü ve mukayeseli açıklık getiriniz, merakla bekliyeceğiz.

Sadece Osmanlı konusu değil, Türk konusu na da, çünkü batılıların Orta Asya da yaptığı bir sürü Belgesel izledim Türkün ismi geçmiyor. Diğer kaynakları söylemiyorum, yayınlanan türlü çalışma ve kaynak var, ama takip ettiğim ve yaygın seyredilen belgesellerde bu hep böyledir...

Türkler işlerine gelen yerde var, gelmeyen yerlerde yok. BOP un kapsamındaki Türkiye de ve Musul Türkmenleri konusunda Türklük TUKAKA, Çine karşı kışkırtılan Uygur Türkleri söz konusu olunca, Türklük makbul. Bu konuda da her konuda olduğu gibi, Sahtekarlık evrensel bir çapa ulaşmış, rezillerin elinde sakıza dönmüş durumdadır.

OSMANLIYA ÖVGÜLER DÜZEN BAZI VİDEOLAR

Bazı siteler İnternette sürekli bu konularda yayında ve bu tarz tezleri savunan metinler ve videolar İnternette Facebook da geziniyor. Bu videolarda Atatürk pas geçilip, Osmanlıya ve şanlı tarihe övgüler düzülüp, bazılarında da, benim geyik dediğim uyandırmaya çalıştığım bir kısım gençlik eleştiriliyor.

Bu videolarda bahsi geçen ve hedef alınan gençlik, bildiğiniz gibi, 12 Eylül den sonra Emperyalistlerin işbirlikçileri aracılığı ile ekonomi ve siyasetten iyice kopardıkları, yeşil kuşak çalışmaları ve kültür emperyalizmi ile asimile ettikleri gençliktir.

Hatta bu sorgulamayan gençlik profilinin temelleri, 68lerden, yani soğuk savaş yıllarından itibaren atılmıştır. 68 Kuşağının siyasi kesimine paralel gelişen çiçek çocukları rüzgârı ile temelleri atılmış, müzik endüstrisinin dev reklam kampanyaları ile pekiştirilmiştir.

Giderek 12 Eylül den sonra çakma din takviyesi de arttırılarak bu gençlik ve diğer zombi seçmenler yaratılmıştır. Bir süredir, bu gençliğe karşı gelişen sataşmaların, yapıcı eleştiriden çok, faşistler, komünistler gibi, kardeşi kardeşe karşı hırslandıracak boyut kazandığını izliyorum.

İnternette bolca gezen ve Osmanlı hayranlığını yayıp, bu videoları hazırlayanlardan konu Türklük olunca farklı bir tavır bekliyor insan. Bu videolarda bu kurbanlara saldırmak ve afakî edebiyat yapmak yerine, daha ince analizlere girip, Osmanlıyı didikleyen Emperyalizmin bu tarihsel tezgâhlarına ve ayıplarına dikkat çekmelerini beklerdim.

Ayrıca, Anadolu Tarihinde Türkleri arayan Milliyetçi arkadaşların, Osmanlıyı yücelterek işin kolayına kaçmaktan kaçınıp, Anadolu içlerine bakmalarını tavsiye ederim.


Osmanlıyı Türk nitelemenin altında yatan sebepleri kimse merak etmemekte ve bu konu hep dikkatlerden kaçırılmaktadır. Hâlbuki Osmanlıyı Türk nitelemek, malum çevrelere, Osmanlıyla olan hesaplarını bu güne taşıma ve her yönden Türklere yüklenme imkânı vermektedir.

Halbuki Etnisite içeren uyrukluk temelindeki Toplumsal yapısı ve devşirme sistemleriyle Osmanlının Türk olmadığını Batılı Emperyalistlerde çok iyi bilmektedir, ama işlerine gelmez.


ART NİYETLİ EMPERYALİSTLER

Haklı ya da haksız olduğu Tarihçilerin uzmanlık alanında olan Ermeni Tehciri ya da Diaspora nın diliyle ''soykırımı'' ile niye bizi didiklemeye çalışırlar? Dahası niye bunca yalanı gerçek diye ortaya saçarda Tarihçilerin bu konuyu tartışmasına izin vermezler?

Haklı ya da haksız, Osmanlının uhdesinde olan konuları kullanarak Para ve Toprak taleplerinin de bulunmaya hazırlanan bu Sahtekâr çevreler ve onurlu görüntü ardına sığınan destekçileri niye bazı ayrıntıları devamlı gözden kaçırır.

Gözden kaçırılan en önemli konulardan biri, Osmanlının Türk olmadığı ve Celali isyanlarında Osmanlı Paşası kuyucu Murat'ın Alevi Türk kıyımıdır.

Bilindiği gibi Kuyucu Murat binlerce Türkü Kuyulara canlı canlı gömdüğü, hatta yaktırdığı ve bazı çocukları da kendi elleriyle öldürdüğü tarihte kayıtlıdır. Âlim diye ortaya çıkıp Emperyalist Tezlerini bize yutturmaya çalışan vatan hainleri niye bunları bu Türk Katliamını, Pir Sultan Abdalları, Şah Kulu, Baba İlyas isyanları vs. bir sürü Tarihi gerçeği niye halka aktarmaz?

İçerdeki bu Tuzu kuru işbirlikçilerin kendi hesapları doğrultusunda ki faaliyetleri, Emperyalistlerin ve onların otlakçısı çevrelerin bu çalışmalarına çok yönlü olarak destek vermektedir. Bilumum işbirlikçilere ve bilhhassa Emperyalistlerin boğazlarına tıktığı dolarlarla beslenen sahtekarların palavralarına karşı dikkatli olmak şarttır, akıllı olalım.

Saygılarımla

Yurtsever Yurttaş




3 yorum:

  1. Enfes bir yazı. Tebrikler. Bize son dönemde yutturulmaya çalışılan ümmetçilik ve neo-osmanlıcılık gibi abuk-subuk bir sürü saçmalığın arasında boğulurken, yazınıza rastgelmek çok iyi geldi. Elinize, yüreğinize sağlık kardeşim.

    YanıtlaSil
  2. II. Murad'ın annesi Türk'tür. Türklüğe önem veren nadir önem veren padişahlardandır. Paralara Kayı boyu tamgasını bastırtmıştır. Geri kalan konularda ise katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. TEBRİKLER DOĞRU BİLGİLER İÇİN BU KONULARI DAHA DETAYLI AÇMANIZI TÜM ÇIPLAKLIĞIYLA SERGİLEMENİZİ İSTERİZ GERÇEKLER AÇIĞA ÇIKSIN.

    YanıtlaSil