22 Temmuz 2009 Çarşamba

DENİZ GEZMİŞ DE, DURSUN ÖNKUZULAR DA BU MİLLETİN ÇOCUKLARIYDI!


Bu konularda bir sürü film çekiliyor ama acaba hangisi bu dramatik konuyu insani evrensel boyutu ile tam ve kapsamlı yansıtabiliyor? Evet, Solcu olarak bilinen, Deniz Gezmiş de Yusuf Aslan da bu Milletin çocuklarıydı. Hüseyin İnan da, Ulaş Bardakçı ve Hüseyin Cevahir de, Mahir Çayan ve diğerleri de. Ülkücü diye nitelenen, Dursun Önkuzular, Süleyman Özmenler, Suat Kürşatlar da, Yusuf İMAMOĞLU, Selçuk DURACIK ve Halil ESENDAĞ, Cevdet KARAKAŞ, Adem PEKMEZCİ, Alaattin GÜNDÜZ de ve ortada kalan Ali Balseven de bu Milletin evlatlarıydı.

Daha bir sürü sayarım sevgili kardeşlerim? Bunların hepsi bu Milletin evlatlarıydı. Evet, İnkâr edilemez bir gerçek ki, zindanlarda sürünen, asılan, vurulan, ister ülkücü ister solcu hepsi bu vatanın çocuklarıydı.


Evet, solcu ve ülkücü diye nitelenen, bunun dışında Alevi Sünni vs. ayrım tahrikleri ile öldürülen nice masum insan var. Çeşitli şekilde sınıflanan birbiriyle çatışıp ölen gençlerimiz var, Kahraman maraş olayları ortadadır.

Kim provokatör, kim ajan, azmettiren kim, tetikçi kim, niye yapmıştır meçhuldür. Bu konularda bilinenler bile sonsuz tartışma ve çatışma kaynağıdır.

Bu olayların kimisinde çıkar vardır, kişilerin kimisi ücretli kadroludur, karanlık nokta çoktur ama bu milleti birbirine düşürmek için yapılan tahrikler ve doğru yönde hak uğruna mücadele ettiğini sanan gençlerin belli merkezlerce hiç uğruna harcandığı apaçık ortadadır.

Hiç bir kuşkumuz yok ki, onları birbirine düşürenler Emperyalistler, uzantıları ve İşbirlikçileriydi. Bu işleri çevirenler, bile bile yaktılar onları ve işbirlikçiler hala aynı taraftadırlar ve rahat yaşıyorlar şimdi. Onların hepsi o zamanlar ağabeylerimiz yaşındaydı ama hep genç kaldılar.

Ülkücü ya da solcu, harcanan bu gençlerimizin hepsi doğru iş yaptıklarını düşünüyordu. Emperyalistlerce harcanan bu gençler bütün gençlerin simgesi halini aldı şimdi ve tarihe yazıldı, o dönemlerde doğruları anlamanın ve yalanları çözmenin ne kadar zor olduğunu biliyor, hepsini rahmetle anıyoruz.


Üzerlerinden oyun oynandığı kesin olarak anlaşılmıştır şimdi, bir sürü spekülasyon yapıldı bı konularda ama içerik hep saklı kaldı. Onları kışkırtanlar ise kardeşi kardeşe kırdırdılarak işlerini yürüttüler ve perde arkasında hala yaşıyorlar.

Aynı nifaklar bu günde bu vatanın evlatlarının arasına ekilip kardeş kavgası körüklenmeye çalışılıyor, şu yada bu sebeple kardeşin kardeşi vurması ve bu iç çatışmaların tekrar canlanması kime yarar?

Bu memlekette kardeş kardeşi karşılıklı vurdu, bir taraf batılı emperyalistler defolun diyordu, diğer taraf içeriğine bile emin olmadığı kominizme karşı savaştığını düşünüyordu.

O zamanlar kontrgerillayı kuran CIA’nın şu sıralarda da Yeşil kuşak çalışmaları yaptığından, Sağ ya da İslami gözüken veya Marksis görünümlü örgütler kurduğundan da emin olun.

Kontrgerillanın, ya da Dursun Karataş’ın hangi eylemi bu Millete yaradı? Üye olmuş aidiyet ihtiyacı içindeki gençlere kendini yaktırmak, yada sabancının ölümü bu Millete ne kazanç sağladı? Ya da komünüst diye öldürülen vatan evlatlarının kaybı ne sağladı.

Uğur Mumcunun, Bahriye Üçok un, Muammer Aksoy un, Hablemitoğlu un, Ahmet Taner Kışlalının ve daha nicesinin Öldürülmesi’nin bu Millete bir faydası mı oldu? Bu arada, bu cinayetlerin ve din iman adına yapılan kışkırtmaların alayı ABD ye yaradı.


Hepsinin gönlünde güzel bir gelecek özlemi olduğundan adım gibi eminim, güzel Dünya özlemi içinde olan bütün bu insanlara çok yazık oldu. Kardeşlerim, gençler ateşli ve fevri oluyor tahrik başladımı önü alınamıyor, lütfen uyanık olalım.

Kahramanlığın Kıstası, sağcılık solculuk, dindarlık, dinsizlik değil Antiemperyalist olmaktır. Emperyalizme uşaklık etmek ya da karşı durmak arasında bir seçimde yatıyor şan şeref. Bu vatanın evlatları! İster sağdan ya da soldan olun, birbirinize slogan atıp tahrik etmekten kaçınınız.


Ulusun bağrında birleşin, düşmanı yanlış yerde arıyorsunuz, ister sol görünümlü olsun ister sağ, Emperyalizme hizmet eden her hareket lanetlenmelidir. Arkadaslar lütfen başlatın bu kardeş birliğini, ekin bu birliğin tohumlarını!

Saygılarımla
Yurtsever Yurttaş

1 yorum:

  1. ''BİR AĞAÇ GİBİ TEK VE HÜR, VE BİR ORMAN GİBİ KARDEŞÇESİNE'' NE GÜZEL SÖYLEMİŞ NAZIM.

    YanıtlaSil